ingyenes

webstatisztika
Szállítási információk | Levitra Eladó
Get Adobe Flash player

Megrendelés, rendelés ismertető.

Fizetési lehetőségek, termék átadás-átvétel
A megrendelését a következő módon lehet kifizetni azonfelül átvenni:

Megrendelés, rendelés ismertető.előreutalással egy adott bankszámlaszámra: így a legolcsóbb, mert a szállítási, csomagolás, azonfelül más anyagi terheket mi álljuk.

Postai utánvétellel a csomag kézhez vételekor a postá(s)nak kifizetni az utánvétel összegét, annak függvényében, hogy a postástól magától veszi át a terméket, illetve a postán. Az utánvétel díjának kiegyenlítésekor veheti birtokba a rendelt árut.

előre utalással történő fizetés amellett birtokba vétel: az előreutalás oly nézőpontból lehet kedvezőbb, hogy ekkor a postázás díját cégünk átvállalja, eszerint lényegesen olcsóbban megkaphatja az árucikket. Rögtön, amikor beérkezett a fizetség cégünkhöz, akkor még aznap postázzuk a terméket, eszerint 48-72 óra leforgása alatt kivitelezhető a folyamat, továbbá olcsóbb is.

előre utalásnál kérjük fogalmazzon meg a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levelet és akkor mi azonnal megírjuk azokat az elérési lehetőségeket elektronikus levélben az Ön számára, amelyre utalni szükséges a fizetséget. Utalás közleményéhez írja be pontosan azt a nevet, irányítószámot, amit a rendelésben is eljuttatott nekünk, így egyszerűbben be tudjuk azonosítani. Az árucikk elnevezését kérjük, semmilyen esetben se írja be az utalás közleményében, csakis kizárólag a saját nevét valamint irányítószámát tüntesse fel, azt, amit az igénylés alkalmával írt!

Rögtön, amikor megkaptuk az utalást (ez többnyire egy-két óra, illetve 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben értesítenek bennünket, és ezzel még azon a napon már postázzuk is a csomagot ajánlva, utánvétel nélküli levélként, mely 1, vagy legfeljebb 2 nap alatt biztosan odaér Önhöz, magától értetődően tapintatos csomagban.

Postai vagy futárral kiszállított utánvétellel történő fizetés valamint átvétel: Az utánvételes kifizetési lehetőség a népszerűbb azonkívül a leggyakrabban választott. A postás a megrendelt címre szállítja az árucikket azonkívül az utánvételi költség kiegyenlítésekor átadja azt az Ön kezébe. Átlagban mondható, hogy 20 000 forint alattig egy-két dobozos igénylés esetén elsőbbségi felárral postázott termékek összes kiszállítási, valamint további összege mindössze 1500 forint. Ez ár felett, továbbá a küldemény súlyának növekedése folytán, esetleg 1800-2100-2700 forint is lehet a többlet kézbesítési díj. A megrendeléskor ezt a kézbesítési összeget hozzáadja a számlázó rendszerünk az áru eladási árán felül, eszerint tudhatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz majd a postázás költsége, vagyis az áruval együttesen pontosan mennyit fizet majd.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét szókapcsolat azt jelenti igazából, hogy a forgalmazó ráír a csomagra egy utánvételi összeget, amit akar, hogy a vevő a birtokba vétel esetén megfizessen. Az utánvételi összeg a mi esetünkben az árucikk árából, a postaköltségből, és a csomagolási költségből adódik. Érthetően ez az utánvéti ár a rendelt terméket plusz kiadásokkal növeli, amit a megrendelőnek kell lerónia. A postai utánvétellel történő kifizetés esetén a szállítónak szükséges odaadni a csomagon látható utánvételi árat, és ekkor a csomagot birtokba veheti. Amennyiben nincs senki a címen, otthagy egy értesítőt. A következő lehetőség a postahivatalban maradó utánvételi küldemény, amelynél a postán marad a csomag, nem kerül kiszállításra továbbá minthogy Önnek nem kötelező a saját adatait megadnia a rendeléskor, ezért semmiféle tájékoztatást nem kap majd a postahivataltól, hogy jött csomagja, így Önnek kell besétálnia a postára valamint megfizetni az utánvétel díját. A postán maradó küldemény intézése azért nem ilyen áttekinthető, amennyiben így kívánja választani az igénylését, feltétlenül tanulmányozza ezt, mert amennyiben már többször rendelt ily módon, akkor is módosultak a postázás követelményei, amiről itt informálódhat részletesebben.

Kiszállítás postahivatalban maradó küldeményként

Kérjük, okvetlenül tanulmányozza ezt a postán maradó ismertető információt, mert hiába esetleg Ön már sok esetben is rendelt postahivatalban maradó árucikket és minden rendben volt, azonban a közelmúltban nagymértékben megváltoztak a postahivatalban maradó csomagok módszerére megalkotott szabályok!

Ez általában a legbajosabb átvételi lehetőség a megfigyeléseink szerint, több okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, vagy bevásárló központokban működő posták nem fogadnak postahivatalban maradó küldeményeket, eszerint azt visszajuttatják a feladóhoz. Kérjük, hogy a szóban forgó város, illetve település főpostájára kérjék a rendelésüket, feltéve, hogy kivitelezhető, és így máris kevesebb probléma lehet az átvételnél. A postakeresűben az olyan egészen kis postahivatalok, és plázák- üzletközpontjainak postái is benne vannak, ahol nem fogadnak postán maradó csomagokat, szóval kérjük ne ezt, hanem a központi (fő)postákat részesítse előnyben!

Számtalan ember nincs tisztában azzal, hogy a postahivatalban maradó csomagok esetén egyáltalán nem kapnak értesítést a postától. Hiszen nem is tudnák hova küldjék az értesítőt, mert Ön a saját elérhetőségét nem is adta meg a megrendeléskor, hanem mindössze a postahivatal elérhetőségét, amit a postakeresűben választott ki. Ezt nehezíti még, hogy sok esetben azt mondják a postára betérő embernek, hogy nem küldték el, vagy nem találják. Ekkor kérjük, küldjön cégünknek a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy pár soros levelet, ahol mi elektronikus levélben elküldjük Önnek a megrendelés alkalmával felvett küldeményazonosító számot. Így már minden esetben oda fogják adni Önnek az ajánlva feladott küldeményét, amibe a terméket pakoltuk.

A postán maradó csomagok megérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és amennyiben Ön nem oda kérte postán maradó küldeményként, akkor átszállítják az Ön által megadott elérhetőségű postára az Ön csomagját. Viszont, ha az 1-es számú postára kérte, akkor ott marad az 1-es számú postahivatalban.

A fő dolog: A postán maradó küldeményeknél egyáltalán nem küldenek Önnek értesítőt, ekképp Önnek muszáj az igényléstől számítva 24-48 órán belül befáradnia a kért című illetve számú postahivatalba az adott városban vagy településen. Amennyiben hét munkanapon belül nem megy be a postahivatalba, olyankor a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Hogyha a postán azt mondják, hogy nem jött meg a küldemény, vagy nincs meg, abban az esetben a küldeményt azonosító RAG szám megadása után teljes bizonyossággal rendeződik a panasz! Ezt a számot a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levélben kérje vállalatunktól, és mi eljuttatjuk Önhöz a lehető legrövidebb idő alatt.

Legnagyobb nehézség a postahivatalban maradó küldeményeknél hogy a feladott csomagot (levél alakjában) nem mindig képesek megtalálni elsőre a postán, pusztán egy bizonyos küldeményazonosító (RAG) számmal, amivel minden postázott csomag útvonala nyomon követhető. Az ún. RAG szám értékelése szerint már teljes biztonsággal meg fogják találni a megadott postahivatalban az utánvételes ajánlva feladott küldeményét, és kiadják Önnek az elvileg „még be sem jött” küldeményt.Több esetben a postahivatalban a csekély motiváció valamint a gyenge fizetés következményeképpen, hogyha nincs kifejezetten szem előtt a szóban forgó küldemény, abban az esetben szívesebben azt mondják Önnek, hogy nem jött meg, illetve eltűnt. Emiatt meghatározó a küldeményazonosító RAG szám, ami ugyanakkor egy csomag nyomkövetési szám. Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje el vállalatunktól.

A rendelést követő napon a csomagja mindenkor postázásra kerül a délután 16 óráig leadott megrendelések esetén. A délután 4 óra utáni igényléseket, feltéve, hogy még van rá lehetőségünk, abban az esetben tudjuk kiszolgálni, viszont hogyha nem sikerül, akkor következő nap kerülnek postázásra. A postázott összes küldemény saját RAG számot kap, ezért kikereshető a postahivatal számítógépének adatbázisa segítségével.

A postán maradó megrendelés utáni napon, elküldjük Önnek ezt a bizonyos küldeményazonosító számot, ámde ennek hiányában is besétálhat a postahivatalba és kikérheti a küldeményét, hogyha megbízható hivatalnokok dolgoznak éppen, akkor megkeresik Önnek gyorsan és birtokba veheti.

Ha valamilyen okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos küldeményeket azonosító RAG számot levélben, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, hogyha bement a postahivatalba és azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a csomag, illetve eltűnt. A Kapcsolat menüponton át írjon számunkra egy rövid üzenetet!

Emiatt olyan alapvető fontosságú, hogy valódi e-mail címet valamint telefonszámot közöljön velünk, hogy a kapcsolat sikeres lehessen. Esetleg ilyen logisztikai problémánál tudunk Önnek telefonálni, amennyiben nem válaszol a levelünkre.

Hazaszállítás hagyományos postai utánvéttel, megadott címre történő házhozszállítással

A hagyományosnak azonkívül leggyakoribbnak nevezett postai utánvételes küldemény lakásra történő házhozszállítása esetén a futár kis értéknél (100 000 Ft-ig) kikézbesíti a küldeményt a lakásra, és ott az átvételkor le tudja róni a postaköltséget az igénylő oly módon, hogy a helyszínen a postásnak átadja az utánvétel összegét. Az utánvétel összege a rendelt árucikk(ek) összegéből, a posta- utánvétes, azonkívül csomagolási díjakból tevődik össze. A megrendelésénélegyébiránt mindenkor feltüntetjük a házhozszállítási összeget is részletezve, eszerint láthatja, hogy az igényelt árun túl mennyibe kerül a szállítás.

Lakáscímre történő kézbesítéskor utánvét alkalmával, hogyha nem nyitnak ajtót a megadott címen a postás vagy a futár, vagy magasabb értékű az utánvét összege, abban az esetben többnyire hagy egy üzenetet a postaládában Önnek.

Sajnálatosan azt kell tapasztalataink szerint állítanunk, hogy a kiszállítási gyakorlat nem mindig ideális, többször értesítést sem hagynak ott a postások/szállítók valamilyen ok miatt, és ilyen esetben küldeményünket visszaküldik nekünk, mert Ön nem is tud a küldeményünk kiérkezéséről, minthogy nem kapta meg róla az értesítőt, hogy fáradjon be a postára. A kiút az, hogy a megrendelés után 48 órával legfeljebb, ha nem kézbesítik ki az adott lakáshoz a csomagot, abban az esetben írnia kell nekünk egy levelet a KAPCSOLAT menüponton át. Ezután a küldeményazonosító /RAG/ számot megírjuk Önnek így ezzel minden bizonnyal ki tudják keresni a postahivatalban.

Probléma, vagy 48 óránál régebbi megrendelés esetében, amennyiben nem vehette át a küldeményünket, abban az esetben kérem, vegye fel velünk a összeköttetést úgy, hogy ír egy levelet a nehézségeiről a Kapcsolat menüpontra kattintva!

Kézbesítés előreutalásnálKézbesítés előreutalásnál

Amennyiben Ön előre utalta nekünk a termék(ek) összegét, olyankor az átutalás beérkezését követően, aminél rövid szöveges üzenetben tájékoztatnak minket, még azonnyomban aznap postázzuk a küldeményt. A küldeményt szokásos külső hatásoktól védett fóliás átlátszatlan valamint nem kitapogatható borítékba csomagoljuk be gondosan, és nem jelezzük, mit tartalmaz. A tapintatos küldeményünk ajánlottan kerül feladásra utánvétel nélkül.

Feltéve, hogy talán nem tartózkodott otthon ezért a postás vagy a futár nem tudta átadni, akkor hagy egy üzenetet a postaládában. Ezzel kívánatos befáradnia a postahivatalba azonfelül birtokba venni az ingyen odaadott diszkrét csomagolású ajánlott küldeményét.

Ha nem kapott értesítést amellett már két-három napja igényelte az árut, akkor könnyen lehet, hogy a postás/szállító nem hagyott értesítőt Önnek, ámde a postahivatalban benn lesz a csomag. Feltéve, hogy még így sem képesek megtalálni, írjon számunkra a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet és mi segítünk Önnek megoldani a problémát! Az utaláshoz szükséges díjtérítési útmutatónkat ezen oldal legfelső részén találja meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Postázás gyorsasága, ideje, extra sürgősségi szolgáltatás

A hazaszállítás idejének mérsékelése, továbbá a kedves vevő mentől megfelelőbb ellátása cégünk nélkülözhetetlen szabálya! természetesen az alacsony kiszállítási árakat előtérbe helyezve a magyar posta díjszabása valamint időtartama a mértékadó, esetleg a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A du. 4 óráig leadott igényléseknél még aznap végbemegy a dropship, úgymond a csomagok közvetlenül a vásárlónak való kiküldése. Így az aznapi postára adásnál a postahivatal 1-2 nap alatt garantálja a küldemények célba érkezését egész Magyarországon belül. Ez az időintervallum ténylegesen is is működik. A szállítmányozási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 1 napos végrehajtást garantálnak.

Minden csomagot általában normál elsőbbségi plusz szolgáltatással kérjük, aminek plusz ára nem haladja meg a 90 Ft-ot sem.

A rendelő kérhet postai extra sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely szavatolja, hogy a még aznap bejelentett igényléseket következő napra a szállító cég 5600 Ft költség fejében a nagyobb városok településeire reggel 9-re a kisebb települések esetén legfeljebb déli 12-ig kézbesíti.

A posta normál sürgősségi szolgáltatása nem jelenti 100%-ban a másnapi átadást, ekképp amennyiben valakinek okvetlenül kellenek másnap az árucikkeink, akkor igényelhet extra sürgősségi szolgáltatást úgynevezett EMS ellátást, ami esetén a posta garantálja a következő nap déli 12 óra előtti kézbesítést.

Postai kiszállítás díja, utánvétes ár, csomagolási árak a megrendelésnél

A postahivatali utánvétes vásárlás egy drágább megoldás, végtére is a termék árán túl a posta utánvételi szolgáltatás költségét is a vevőnek szükségeltetik kifizetnie, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert akkor kereskedésünk átveszi az összes kiküldési amellett a további hozzá járuló kiadásokat.

A szállítási, becsomagolási, azaz utánvételi díj összege átlagban kevésbé értékes termékek esetében 1500 forint alatti.

Az értékesebb, ezért valamivel nehezebb küldemények esetében az 1800-2200-2700 forintot is elérheti, viszont az igénylésekor a kiküldési költséget szerepeltetjük pluszban az áru árán felül, ezért egyértelműen megtudhatja, hogy mennyi lesz a teljes megrendelése összesen.

Az adott kiszállítási, utánvétes, becsomagolási összes árat, ami pluszban rárakódik az árucikk árára, azt a megrendeléskor a rendszer kimutatja Önnek.

A lehetséges legolcsóbb valamint legalkalmazkodóbb szállítási alternatívát kínáljuk fel Önnek a legmagasabb diszkréció mellett.

panaszok valamint teendők az átvétellel, hazaszállítással összefüggésben

Természetesen a házhozszállítást továbbá a feladást is csak emberek végzik el, ezért olykor-olykor hibázhatnak. Ezzel nem lehet gond, merthogy minden egyes esetre létezik kiút a számba jöhető kínos problémák elkerülésére.

Nem pont azt a fajta vagy mennyiségű árucikket kapta, mint amit választott az igényléskor

Minthogy netes gyógyszerkereskedésünknek napi több száz megrendelést kell teljesítenie, eszerint megeshet, hogy egy kis oda nem figyelés eredményeképpen egész véletlenül nem annyi vagy nem azt a fajta terméket tesszük bele a csomagba. Ennek természetesen nagyon kicsi a valószínűsége, viszont, amennyiben ez játszódott le Önnel, akkor sincs gond, elvégre nincs más tennivalója, mint a weblap alján levő levélküldő űrlapon eljuttatni nekünk egy panasztevő levelet, amit nyomban kivizsgálunk még azon a napon, valamint hogyha ekképp zajlott, abban az esetben kijavítjuk a mulasztásunkat persze grátisz.

A terméket összetörve vagy szétszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatos módon a postázás folyamán a nem megfelelően kezelt továbbá szállított csomagok bizony sérüléseknek vannak kitéve. Az ilyen sérült csomagokra a posta vállal biztosítékot, vállalatunk nem fog kártérítést fizetni az egyéb futár vállalatok által okozott sérülésekért.

Ezen panasz általánosságban csak rendkívül ritkán jött elő, de a vevők jelezték, hogy a levél (bliszter) szét van szakadva, azonban ettől még egyáltalán nem lett baja a gyógyszernek, eszerint nem akartak a feltételezhető csekély baleseteken rágódni.

Nem kapta kézbe a csomagot időbenNem kapta kézbe a csomagot időben

Gyógyszerkereskedésünk nagyon figyel a villámsebes, még azon a napon történő dropshipre (házhozszállításra), ezért naponta feladjuk a du. 4-ig leadott rendeléseket. Ezeknek egy, vagy legfeljebb két nap múlva oda kellene érnie az egész hazánkon belül akárhová. Hogyha két napon belül nem jutott hozzá a küldeményéhez, akkor mindenféleképpen jelezze ezt számunkra oly módon, hogy a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet küld a gondjáról, amiben tüntesse fel, hogy milyen adatokkal azonkívül milyen árut rendelt meg, ami eddig nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a csomagját, véleményünk szerint az alábbi okai lehetnek:

• Nem kapott üzenetet, ezért nem sétált be érte a postára, valamint hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez általában a postahivatalban maradó küldemények esetében történhet meg, illetve olyankor, ha abban a városban, településen az utánvételes csomagokat intéző kézbesítő postás vagy futár valamint a megszokott postás nem ugyanaz a személy. Így feleslegesen panaszkodik a már netalántán jól ismert postásánál, mert nem is ő végzi az utánvételi csomagok kikézbesítési feladatát. Még megszokott címre történő kézbesítésnél is megesik esetenként, hogy nem hagynak értesítést, ekképp Ön nem értesül a csomagunkról és így egy-két nap után visszajuttatják a feladóhoz.

Azt javasoljuk, hogy mindenféleképpen hagyjon üzenetet nekünk, ha a megrendeléstől számítva maximum 48 órán belül nem kapta meg az ajánlva feladott utánvételes küldeményünket, és akkor mi adunk egy küldeményeket azonosító számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud sétálni a postára és átadják Önnek egyéb papír hiányában is a csomagot. Eszerint 2 napnál később semmilyen esetre se várjon, hanem írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet!

• A csomag a postahivatalban elkallódott. Ebben az esetben Önnek csakúgy közölnie szükségeltetik velünk, hogy a csomag nem érkezett meg. Mi utánakeresünk, és hogyha elkallódott a termék, akkor ennek az árát a posta gyógyszerkereskedésünknek megadja, de már azon a napon, amikor ez tudomásunkra jutott továbbá beigazolódott, hogy elkallódott, akkor mi azonnal küldjük az Ön számára ismét a megrendelt terméket és így az azt követő napra minden bizonnyal oda is ér.

Ilyenre egyébként csak egyszer volt mind ez idáig példa. Az a legfontosabb, hogy ha nem érkezett meg a küldemény, akkor feltétlenül jelezzen nekünk, mert abban biztos lehet, hogy postázzuk aznap adu. 4 óráig kivitelezett rendeléseket!

• Nem lett kiküldve a küldemény.

Online patikánknak mindenkor van raktáron bármely mennyiségű készlete, ekképp közel 100%, hogy nem történhet meg, hogy kifogyunk a készítményekből, valamint nem áll módunkban postára adni a megrendelt árukat. Talán előfordulhat az, hogy a rendelés kivitelezését követően valamelyik levelezési szolgáltató nem küldi át az igénylést számunkra. Ilyesmire még nem tudunk egyetlen példát sem.

Küldemény nyomkövetési vagy küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése az Ön számára e-mailben, amennyiben elveszett a csomag

Ha azt az információt kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmilyen küldeménye nem jött Önnek, abban az esetben majdnem biztos lehet abban, hogy a postán elkallódott a küldemény. Ekkor egy úgynevezett csomagokat azonosító RAG számot igényelnek, mert az összes küldeménynek létezik egy egyedi azonosítószáma, és az alapján már megkeresik az Ön csomagját a postán a számítógépes rendszerükbe begépelve. A küldeményazonosító RAG szám megmutatását, illetve bediktálását minden esetben a postahivatalban javasolt elvégezni, és nem a postásnak/futárnak megmondani, hogy keressen utána.

Ez a küldemény nyomkövetési szám mindig 2 betűvel indul és 14 szám követi. A két betű, amikkel kezdődik, az az R és az L továbbá utána 14 darab szám.

A küldeményét du. 4 óráig kitöltött rendelésnél még azon a napon postázzuk, és egy vagy két nap múlva már át is veheti. Hogyha legfeljebb 2 nap múlva nem kapta kézhez, akkor okvetlenül írjon nekünk a Kapcsolat menüponton át egy üzenetet a panaszával – adataival, és akkor mi nyomban válaszolunk azonfelül elküldjük az Ön számára ezt a bizonyos küldemény nyomkövetési RAG számot. E RAG számmal be tud sétálni a postahivatalba, ahol már a számítógépbe begépelve jól tudni fogják, milyen küldeményről van szó, és előkeresik Önnek.

Diszkréció, küldemény kinézete- külleme

Vállalatunk alapvető szabálya a tapintat! A rendelése semmiféle esetben sem fog kiderülni senki felé, azt harmadik félnek nem adjuk át. Számtalan illetőnek nagy bonyodalmatokoz, hogy hová is kérjék a csomagot, nehogy bárki is rájöjjön. A szüleinél vagy más közös háztartásban lakik valakivel és emiatt nem szeretne kényelmetlen kíváncsiskodást, eszerint merül fel a kérdés, hogy hova szállíttassam a csomagot?

A megoldás roppant egyszerű valamint magától értetődően a legdiszkrétebb. A postahivatalba postahivatalban maradó küldeményként. Azért is nagyon hasznos ez a módszer, mert így Önnek még a saját lakcímét sem szükségeltetik számunkra megírnia, hanem csupáncsak a postahivatalnak a címét illetve a számát (minden nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresűnkből tud kijelölni. Azért ez a dolog nem ennyire áttekinthető, jó egynéhány tudnivaló azonfelül dolog akad a postahivatalban maradó küldeményeknél. Feltéve, hogy postán maradó küldeményt tervez kérni, nevezetesen, hogy a postahivatalban benn maradjon a csomagja és ne küldjék házhoz, olyankoraz alábbiakat feltétlenül tanulmányozza át precízen: szállítás postahivatalban maradó csomagként!

A csomagolás illetőleg a küldemény külseje

A kiszállított csomagok külleme azonfelül formája rendkívül egyszerű, semmi nem utal a tartalomra. A feladója magánszemély lesz a kellemetlen kíváncsiskodás kivédése érdekében. A küldeményt szokásosan levélként küldjük, mert így kevesebb pénzbe kerül a csomagnál. A küldemény (levél) egy levegő buborékos bélelésű boríték, melyet nem lehetséges kitapintani se, továbbá így nem tud megsérülni sem a levél tartalma, esetünkben az orvosságok.

A mérsékeltebb értékű illetve súlyú- illetőleg nagyságú igényléseket szóval egy bélelt borítékban adjuk postára, melynek látványa a következő képen nézhető meg:

A jelentősebb árú, vagy nehezebb, nagyobb térfogatú rendeléseket kartondobozban postázzuk.

Amikor felhívjuk Önt az igényléskor adott számon

Az igénylésben megadott telefonszámon csupán teljesítési, szállítási nehézségek esetében hívjuk fel a végső esetben, amennyiben e-mailjeinkre nem felel egyáltalán. A megrendelés visszaigazolása céljából semmi esetre sem zaklatjuk telefonon, hanem mindössze egy visszaigazoló elektronikus levelet küldünk Önnek.

Még akkor hívnánk fel Önt, amennyiben sürgős szállítást választ másnapra. Hogyha talán a megadott igénylési adatokból hiányzik valami, aszerint nem teljesíthető a rendelés. A telefonhívásnál mindig az igénylést leadó egyént hívjuk a telefonhoz, vagyis meggyőződünk arról, hogy ki az, akivel beszélünk, és amennyiben az asszonya illetve valamelyik barátja vagy rokona venné fel a telefonját (mobilját), akkor ne idegeskedjen csupán egy téves hívás voltunk rejtett számon, amit nem lehet visszahívni, sem visszakeresni. Tehát Önnek nem lesz kényelmetlensége! Eszerint a titoktartás kifogástalan.

Jótállás

Gyógyszerforgalmazó vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes jogosultságával rendelkezik, azonkívül az összes termékére pénz visszafizetési vagy csere garanciát biztosít tisztelt megrendelőinek!

Internetes gyógyszerkereskedésünkben soha nem eshet meg semmilyen körülmények között sem, hogy a törvénybe ütköző gyógyszerforgalmazókhoz hasonló módon hamisított tablettákat postázzunk az Ön számára. Kereskedésünk jó híre, legitim működtetési jogosítványa, internetes patikai továbbá gyógyszer forgalmazási engedélye miatt sem engedhetné meg magának, hogy lemásolt készítményeket forgalmazzon, mert abban az esetben bevonják a kereskedés összes tanúsítványát. Megszüntetnék státuszát, pedig mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 szokásos patikával állunk szerződésben. Ezen kívül még 18 országban léteznekjól prosperáló világhálón működő gyógyszerkereskedéseink.

Most ismertetjük Önnel azt a három legfontosabb szövetséget valamint testületet, amik a patikák, azonkívül netes gyógyszerkereskedések üzemelését, ellátását, és az igényelt, illetőleg kiszolgáltatott orvosságokat vizsgálják azonfelül ellenőrzik, rossz színvonal esetén beszüntetik a gyógyszertár üzemelését, valamint bevonják a működéshez nélkülözhetetlen tanúsítványait.

A KAPCSOLAT menüpontban előjönnek Önnek teljes képernyőben a cégünk valamint az internetes patikánk nevére kiállított legkomolyabb szintű nemzetközi gyógyszer ellenőrzési szervezetek legitim jogosítványai. Az engedélyek képeken láthat majd domain névre utaló sűrű vízjeleket, amit a célból volt szükséges elhelyeznünk rajtuk, hogy a törvénybe ütközően működő, nem eredeti orvosságokat értékesítő netes áruházak ne bírják másolni e legális felhatalmazások okmányait amellett átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontban ellenőrizhetőek minden céges adatunkkal együtt.

Ezen legális okmányok meglétével már letisztult Ön előtt a kép, hogy vállalatunk egy törvényesen üzemelő világhálón működő gyógyszertár, és nem a pár tucatnyi illegális hamisított gyógyszerárusító portálok egyike, amire a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is felhívja a figyelmet.

Cégünk továbbá csere garanciát, végső esetben pénz visszaadási biztosítékot is nyújt minden árucikkére, az alábbi garanciális körülmények mellett, ha:

• Ön felnőtt korú.

• Ön nem szedett drogot, tudatmódosító anyagot használat során vagy azt megelőzően.

• Ön komolyan vette a gyógyszerkészítményre vonatkozó útmutatásokat teljes egészében.

• Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó élelmiszert, innivalót, illetve egyéb különböző fogyasztási cikket a patikaszer beszedése közben és előtt.

• Ön nem szenved szív, máj, vese, tüdőbetegségben és nem használ erre gyógyszereket.

• Ön nem alkalmaz nitrátot tartalmazó, illetve egyéb további értágító, erős vérnyomást csökkentő, vagy vízhajtó gyógyszerkészítményeket.

• Ön nem érintett pánikbetegségben, nincs semmilyen lelki, mentális betegsége, és nem használ antidepresszáns medicinákat.

• Önnek saját hibáján kívül nem hatott eme szer.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét amellett adatait az adatbázisunkban eltároljuk.

Ha eleget tett ezen pontok elvárásainak, továbbá a termék önhibáján kívül nem hatott Önnek, visszatérítjük a tabletta árát, vagy kicseréljük egy eltérő alapanyagú medicinára elsőként.

Pénz visszafizetési vagy cserére vonatkozó biztosíték érvényesítése a gyakorlatban

Ha felmerült, hogy Ön minden elvárást betartott és még úgy sem használt a tablettánk, abban az esetben kiválaszthatja, hogy a pénzét akarja kézhez kapni, vagy kicseréljük a tablettáit egy különböző hatóanyagú patikaszerre. Szokás szerint felkínálunk az Ön számára egy eltérő alapanyagú csereterméket, amelyet teljes mértékben grátisz kézbesítünk az Ön számára. Legnagyobb részben a más különböző alapanyag már teljesen bizonyosan be szokott válni, mert bekövetkezhet olyan eset roppant ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem használ valakinek. Ezzel szemben hogyha próbára tesz egy további hatóanyagú terméket, akkor megdöbben az eredménytől, amellett mindjárt másképpen áll gyógyszerkereskedésünkhöz.

Hogyha vissza szeretné kapni az árát

Abban az esetben nincs más tennivalója, mint, hogy juttasson el számunkra a Kapcsolat menüpontba egy reklamációs üzenetet, és kapni fog egy Claims Identification Number-t, magyarul egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, küldjön el a cégünknek egy kérvényező levelet a postán arra a névre továbbá címre, amelyről a csomagja érkezett. Ebben a kérvényező levélben javasoljuk, írja meg az Ön kedves nevét, személyi adatait, valamint a felmerült baját a patikaszerrel összefüggésben. Kérjük, írja le ebben a kérvényező levélben, hogy mifajta hatást és mellékhatást érzett a tabletták használatakor, és minden, a hatásával kapcsolatos cselekményt. Például ivott-e kávét, vagy szesztartalmú ital az alkalmazása előtt illetve közben, illetve alkalmazott-e együtt vele más különböző medicinákat, és hogy hány éves. Hogyha elküldte ezt a papír alapú kézzel írt levelet a kiszállításkor kapott névre és postafiók címére, akkor arra szeretnénk kérni, írjon számunkra újra a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet, amire egy napon belül válaszolunk.

Hogyha megérkezett cégünkhöz a levele és a tartalmát átnéztük /4-10 nap/, akkor még kivizsgáljuk ,hogy mi történhetett, azonkívül amennyiben Ön az ismertető szerint járt el azonfelül valamennyi érdemi elvárásunkat követte, akkor jár Önnek a garancia, eszerint visszautaljuk Önnek az árát! Kérjük, ebben az esetben ne feledkezzen el az írásos levelében megírni az átutaláshoz fontos személyi adatokat. Csupán kézírásos levelet fogadunk el, miután ezt fénymásolnunk kell továbbá bevinni a központunkba adminisztrálni. Feltéve, hogy bármely adatot nem küldi el, ami nélkülözhetetlen a pénz visszafizetési garancia teljesítéséhez, akkor az átutalást nem tudjuk teljesíteni. először, kérjük, postázza vissza a megrendelt patikaszert, ami nem hatott, és mi kontrolláljuk, hogy cégünktől származik-e. Házhozszállítás előtt mindig egy jól elrejtett jelzést erősítünk a portéka dobozára, levelére, ezért rájövünk, ha nem vállalatunktól van a visszaadott medicina. A pénz visszaadási jótállást csupán abban az esetben tudjuk érvényesíteni, ha a gyógyszerkészítmény buborékfóliás leveléből csupáncsak konkrétan maximum 1 darab hiányzik, illetve zselé esetében 1 tasak. Hogyha egynél több szem hiányzik, akkor nem tudjuk egyik féle garanciát sem megadni az Ön számára még aktív panaszbejelentés esetén sem!

Amennyiben Ön a jótállását érvényesíttetni szeretné, abban az esetben kérjük, a KAPCSOLAT menüpont segítségével juttasson el hozzánk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, vagyis a különleges panaszbejelentő azonosítási számot, és írja oda a bankszámlaszámát valamint az utaláshoz szükséges összes adatát. Ha eme adatokat du. 4 óráig beküldi számunkra, akkor még azon a napon megtérítjük a pénzét, ami 24 óra alatt célba ér a számlájára. Erről egy képernyőképet tárolunk el, amennyiben netalán bizonyítanunk kell, hogy utaltunk az Ön számára. A rendelés lefolytatásával mindezen szabályzatot Ön nyugtázza.

Amennyiben ki óhajtjacserélni az árucikket

Amennyiben Önnek valamiért nem volt hatékony a kiküldött medicina, illetve nem reagált kedvezően éppen arra az alapanyagra, azonban a pénzzel nem megy semmire, hanem inkább próbálkozna egy próbára tenne egy másik alapanyagú gyógyszerkészítményt, akkor kérjük, legyen szíves, juttasson el számunkra egy reklamáló levelet a KAPCSOLAT menüpont használatával. Ekkor kap egy Claims Identification Number-t, értsd egy egyedi reklamációs azonosító számot.

Ezt követően küldjön nekünk egy kézírásos offline levelet arra a névre és címre, mely a megrendelt csomag kézhez kapásakor feladóként rá volt írva! Ebben a kérvényben szépen kérjük, adja meg az Ön becses nevét, személyes adatait, hogy mely címre szeretné pontosan a csere patikaszert továbbá még azt is, hogy mire óhajtja, hogy kicseréljük a gyógyszerkészítményt! Szokás szerint felkínálunk Önnek a hozzáértésünk szerint egy eltérő hatóanyagú gyógyszert, ami vállalatunk gyógyszerészei szerint már bizonyosan sikeres lesz. Hogyha a 2 portéka költsége közt eltérés van, ez utalással, egyeztetés után lebonyolítható.

Ezután Önnek nyugtázzuk a kérését, ami után nincs más teendője, mint hogy feladja postahivatalban ajánlva, a saját kézzel írt offline üzenetet (benne az adataival, telefonszámával, a cserélendő áru nevével, a Claims Identification Number számával, tehát a csak erre az esetre vonatkozó panaszbejelentő azonosítási számával egyetemben); és a megrendelt csomagján lévő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez lenne cégünk) a megmaradt azonfelül megkezdett szert visszajuttatni szíveskedjék.

Amennyiben beérkezett cégünkhöz a nem megfelelő áru, az Ön személyes adatai amellett a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, olyankor azt feldolgozzuk majd néhány nap elmúltával a levélben szereplő adatok alapján házhoz szállítjuk az Ön részére a csere készítményt. A kézzel írt offline (papír alapú) levél az okból szükséges, mert cégünknek le kívánatos másolnia a hozzánk írt üzenetét azonkívül el szükségeltetik juttatnunk a központnak az irat rögzítése okán.